Stora Hollandsresan med Floriaden

Frukostpension samt 3 middagar ingår!

Avresa 2012-05-06 03:45 ......... Återersa 2012-05-12 00:10
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagsprogram

Söndag: Malmö - Leeuwarden

Vår resa börjar på morgonen i Malmö och här möter både vår reseledare och den komfortabla bussen upp. Via bron tar vi oss över sundet till danska Rödby och färjan till Puttgarden. Efter ett uppskattat lunchuppehåll i norra Tyskland fortsätter vi förbi Lübeck och Bremen på vår väg mot den holländska gränsen. Under kvällen anländer vi till Leeuwarden och Hotel Campanile där en god middag väntar. Ca 70 mil

Måndag: Leeuwarden

Leeuwarden är huvudort i provinsen Friesland i norra Holland och de stolta friserna omnämndes redan under romartiden då de styrde över ett eget kungadöme. Området är numera en del av Nederländerna men man är stolt över sin särpräglade kultur och sitt frisiska språk. För oss som så önskar finns det under dagens utflykt möjlighet att utforska de spännande omgivningarna som kännetecknas av lummiga kanaler och vindlande vattenvägar!

Tisdag: Leeuwarden - Amsterdam - Rotterdam

Vi lämnar Friesland och tar oss via Afsluitdijk, den gigantiska skyddsvallen mot Nordsjöns översvämningar, till Amsterdam. Här väntar ett par innehållsrika timmar i en av Europas mest välkomnande huvudstäder. Under eftermiddagen fortsätter vi sedan den sista biten till Rotterdam och välskötta Tulip Inn Hotel som blir vårt hem de kommande två nätterna. Ca 22 mil

Onsdag: Rotterdam

Vi befinner oss i en stad med tusenåriga anor som samtidigt är i takt med tiden. Rotterdam delas av floden Maas och länkas samman av ett antal broar. Erasmusbron, ibland kallad "Svanen" efter sin utformning, är den mest omtalade. Stadens jättelika hamn är Europas största medan utsiktstornet Euromast och de uppmärksammade kubhusen utgör andra sevärdheter. Rotterdam ståtar även med välbesökta museer och ett internationellt shoppingutbud väl värt att utforska.

Torsdag: Rotterdam - Floriaden - Remscheid

Vi lämnar Rotterdam och beger oss till Floriaden som den här gången äger rum vid den holländska staden Venlo. Här tillbringar vi en oförglömlig dag på trädgårdskonstens egen världsutställning. Detta är en utställning som ingen blomster- och trädgårdsälskare får missa! Vart tionde år visas det senaste inom trädgårdskonsten och unika blomster- och växtarrangemang presenteras. Förutom fem olika temaparker finns här även restauranger och inköpsmöjligheter. Framåt sen eftermiddag lämnar vi Venlo och fortsätter till Remscheid i Tyskland. Här tar Hotel Mercure emot oss för middag och övernattning. Ca 29 mil

Fredag: Remscheid - Malmö

Efter frukost fortsätter vår färd norrut. Vi passerar Hamburg innan vår reseledare tar oss med till en inbjudande restaurang för lunch. På eftermiddagen väntar färjan från Puttgarden till Rödby i Danmark och vid 19-tiden når vi Malmö fyllda av resminnen. Tack för denna gång och på återseende! Ca 73 mil

 
Baspris ........... 2995 kr Mat ........ 55:71 €
Enkelrum .......... 1695 kr Kaffe ......  6:13 €
Anslutning.........  550 kr Öl & Läsk .. 20:15 €
Utflykter.......... 1180 kr Vin ........  8:01 €
Omkostnader 107:66€  991 kr >

Whiskey .... 10:86 €

SUMMA ............. 7411 kr Övrigt .....  6:80 €

Hotel Campanile *** Tulip Inn Hotel ***  Hotel Mercure *** 
LEEUWARDEN Holland ROTTERDAM Holland Hagen Tyskland (Byte av hotell)

 
För att komma till bilder => Tryck här
Inledning 000-039
Giethoorn, lång halvdag 040-139
Leeuwarden 140-189
Afsluitdijk mot Amsterdam 190-219
Stadsrundtur i Amsterdam 220-279
Rotterdam med Euromast 280-369
Keukenhof, heldag 370-519
Floriaden 520-679
Mot Sverige via Hagen 680-709

2012-05-13 20:30

Utflykter

Giethoorn, lång halvdag

Dagens utflykt tar oss till byn Giethoorn med några tusen invånare. Byn är omtalad för sina kanaler som förr användes för att transportera torv. I bekväma båtar och i sakta mak glider vi fram i ett landskap av lummig grönska, traditionella hus med halmtak och typiska träbroar. På museet 't Olde Maat Uus får vi veta mer om det särpräglade landskapet. Vi besöker också den slumrande småstaden Blokzijl som tidigare låg vid havet, men efter att skyddsvallen Afsluitdijk byggts hamnade staden istället vid insjön Ijsselmeer.

Pris inkl. kanaltur och inträde  ca 260:-

Stadsrundtur i Amsterdam, halvdag

Det bästa sättet att upptäcka denna livliga huvudstad är genom en båttur på dess kanaler. Ståtliga köpmannahus från 1600-talet, vackert välvda broar och trivsamma uteserveringar kantar vår väg. Vid torget Dam finner vi både nationalmonumentet och det kungliga palatset och efter rundturen får vi möjlighet till egna strövtåg.

Pris inkl. kanaltur  ca 190:-

Euromast i Rotterdam, kvällstur

Vi beger oss ut i kvällsvimlet för att ta pulsen på landets nästa största stad. Rotterdam är känd för sin moderna arkitektur och rundturen ger oss oväntade perspektiv på staden. Vi avslutar med ett besök i landets högsta utsiktstorn Euromast. Det 185 meter höga tornet uppfördes till den första Floriaden 1960. På 96 meters höjd avnjuter vi en välsmakande måltid i elegant miljö medan vi beundrar den hänförande utsikten!

Pris inkl. middag och inträde  ca 390:-

Keukenhof, heldag

I dag väntar en heldag i blommornas tecken! Keukenhof är blomsterälskarnas paradis och här är det svårt att se sig mätt på den blomsterprakt som fyller stora fält med sin färgrikedom. Konstnärliga trädgårdsmästare har med sina gröna fingrar gjort otroliga skapelser med olika teman i trädgårdar och växthus. (Erbjuds endast under april och maj).

Pris ca 340:-

Floriaden, BONUSUTFLYKT!

Floriaden är blomster- och trädgårdsvärldens egen världsutställning. På det stora utställningsområdet på cirka 65 hektar finns fem olika temaparker, inbäddade i ett stort skogsområde. Genom sin originalitet försöker utställningen på olika sätt att inspirera besökarnas egen kreativitet. Här har utställare från en mängd länder anlagt växthus, dammar, parker och rabatter. Vi upplever bedövande vackra blomsterodlingar och praktfull växtlighet från olika världsdelar i en skiftande och spännande inramning.

Ingår i resans pris